• Startsida  ›
  • Nyheter  ›
  • Stort intresse för fiber. 80 personer kom på Stormöte

Stort intresse för fiber. 80 personer kom på Stormöte

.

Stort intresse för fiber i Järnforsen.

Det kom 80 personer på Stormötet fredagen den 24 jan. Ytterligare några gjorde intresseanmälan så nu är det ca 90 intresserade privatpersoner. Fibergruppen meddelade att vi nu också välkomnar företag och hyreshusägare att göra intresseanmälan. Curt Tyrberg informerade om fiber på ett intressant och lärorikt sätt. Bengt Eriksson från Virserums Sparbank talade om vilka möjligheter banken har att hjälpa till med finansieringen. Därefter bjöd Samhällsföreningen på fika. Mötet avslutades med en frågestund. 

Arbetet med förstudien går nu vidare med revidering av kostnadskalkylen för de tillkommande intressenterna. Vi kommer även att knyta kontakter med leverantörer för att få in anbud från dessa. Därefter kommer ett slutgiltigt pris att kunna lämnas för vad kostnaden för anslutning blir. Observera att detta pris kommer att innefatta grävning och anslutning ända in i bostaden där ett anslutningsdon monteras. Priset i många andra fibererbjudanden gäller bara till tomtgräns.

Ett stoppdatum sätts någonstans under februari månad. Under mars månad avslutas förstudien och vi bestämmer om vi ska bygga fibernätet eller ej. Blir det ett positivt beslut så hoppas vi sätta skopan i backen under våren.

 

« Tillbaka till nyhetslistan

Senast uppdaterad den 25 januari 2014.

Astrid Lindgrens Hembygd EU